Ні для кого не секрет, що корисне харчування позитивно впливає на зовнішній вигляд. За допомогою збалансованого раціону можна не тільки привести в порядок фігуру і самопочуття, але і уповільнити процеси старіння! Які продукти обов’язково повинні бути присутніми у вашому сніданку, обіді і вечері для того, щоб зберегти молодість?

Горіхи

У горіхах міститься безліч антиоксидантів, а також різні вітаміни групи В, мінеральні речовини такі як цинк, залізо, калій, магній, мідь, селен. Завдяки всьому цьому горіхи мають властивість покращувати обмінні процеси в організмі, підвищують захисну функцію, виводять з організму зайву воду. І, звичайно ж, покращують стан шкірного покрова. Слід виділити волоські горіхи, кешью і мигдаль. Однак не слід забувати про те, що горіхи дуже калорійний продукт.

Імбир

Імбир покращує мікроциркуляцію крові. Саме завдяки цій властивості поліпшується колір шкіри. Крім того, імбир позитивно впливає на суглоби і при регулярному його вживанні суглобові болі вас ніколи не потурбують.

Помідори

Пігменти, які містяться у помідорах мають антиоксидантні властивості. Для того, щоб протягом багатьох років зберігати молодість і здоров’я, досить з’їдати всього один помідор в день.

Зелений чай

Про те, що в зеленому чаї міститься безліч антиоксидантів — знають усі. Однак зовсім недавно вчені з Японії провели масштабне дослідження, в якому взяли участь більше 14 000, яким за 65. У результаті дослідження з’ясувалося, що у тих, хто звик випивати щодня не менше 5 чашок зеленого чаю, ризик виникнення вікових хвороб знижений на третину в порівняно з тими, хто п’є максимум одну порції напою в день.

Зелені овочі

Велику користь організму принесуть зелені овочі: кабачки, цвітна і брюссельська капуста, спаржа, шпинат, брокколі, листя салату. При регулярному вживанні ці овочі покращують роботу серцево-судинної системи, надають організму додаткову захист нормалізують артеріальний тиск. Вони очищають організм від продуктів розпаду і містять такі корисні мікроелементи, як магній, кальцій, цинк, які чудово підвищують настрій.

Джерело