Багато матусь знають, як важко впоратись з галасливими дітьми, які постійно в дії, бігають, стрибають та зовсім не хочуть сидіти спокійно. Чи нормально це та як поводитись батькам в таких випадках?

Причини виникнення гіперактивності:

Таких причин є безліч і важко виділити декілька головних: поганий екологічний стан, проблими під час вагітності, емоційний стан в родині, часті сварки та конфлікти прозводять до того, що гіперактивність проявляються в дітей як захисна реакція, як бажання відволіктись від негативу.

Як проявляється гіперактивність?

Всі діти активні та непосидючі, проте основною ознакою гіпеактивності є безцільність активних дій дитини. Вона часто встає з-за столу, совається на місці, зазирає у всі закутки, бігає по квартирі та галасує, їй важко сконцентруватися та зосередитись.

Як боротись з гіперактивністю?

Ні в якому разі не можна пригнічувати активність дитини, адже вона накопичиться і врешті все одно виплеснеться, проте з більшою силою, та навіть шкодою для здоров'я дитини. Надмірну енергію потрібно направити в якесь корисне русло. Можна звернутись за допомогою до психологів, вони визначать наявність здібностей у дитини до спорту чи мистецтва і це домопоже вам розвивати ці нахили, зацікавити її чимось.

Не варто кричати на дітей чи суворо карати за витівки та їх активність. Діти схильні робити те, що їм найбільше забороняють.

Гіперактивність це не хвороба, проте з нею варто боротись.