Скоро важливий іспит у твоєму житті, а ти ще досі не готувався? Не втрачай часу та мерщій з’ясовуй, який спосіб потрібно використати, щоб ефективно здати екзамен.

Отож, до безжалісного колоквіуму у нас всього три дні. По-перше, розвіюємо міф про підготовку за ніч. Звичайно, можна підготуватись, але чим завершиться така підготовка? Нервами, синцями під очима та сонним мозком. Ні, нам таке не підходить. Взагалі, у «ту» ніч перед іспитом потрібно добре виспатись, щоб у день екзамену бути бадьорим та легким на думку.

Перший день

Оберіть надійну літературу та для початку уважно читайте її. Наступний ваш крок - законспектувати. Не обов’язково вдаватись до деталей, достатньо буде конкретних тез, які ви будете розуміти. До речі, хороший варіант всім відома – шпаргалка. Якщо робити її від руки, то у вас вийде той самий конспект. Адже написання тексту власноруч активує механічну та зорову пам'ять, а інколи ще і слухову.



pic

Другий день

Розпочніть з відпочинку, прогуляйтеся з друзями чи рідними на свіжому повітрі. Для мозку важливим є свіже повітря. При його відсутності ви будете відчувати себе втомленими і сонними, часто позіхати, може боліти голова. Тому приділіть час прогулянці на свіжому повітрі та працюйте при відкритій квартирці.

Увечері сідаємо далі готуватись. У цей день від вас багато не вимагається: перечитати раніше заготовлений конспект та підручники.



pic

Третій день

Останнього дня, до уваги візьміть складні моменти з матеріалу, які вам не запам’ятались за 2 попередні дні. У цьому випадку вам потрібно їх вивчити.

А як зробити так, щоб інформація легше запам’яталася прочитайте у попередній статті.

Після цього, прочитайте ваш конспект вголос і постарайтесь відновити його у пам’яті без підглядань. Перед сном перечитайте потрібний матеріал, хоч і стереотип, але правдивий.

pic

Крім цього кожного дня пийте багато води, а в день займайтесь не більше 5-6 год.. І на заваршення, варто знати, що класична музика сприяє кращому засвоєнню інформації. Гарної підготовки та високих балів!