Щорічно ця недуга забирає життя 13 мільйонів жителів планети. Невтішна статистика і у Рівному кількість хворих зростає. Медики воюють з хворобою щепленнями та сучасним лікуванням, долучилися і обласні депутати, затвердили програму допомоги і розщедрилися на гроші.

Здоров'я за гроші не купиш, а без них не вилікуєшся. Це добре відчуває рівнянин Юрій. Два тижні тому йому поставили діагноз гепатит С. Чоловік навіть не підозрював про недугу, звістка про хворобу шокувала його вперше, а вартість лікування вдруге: на ліки щомісяця потрібно 10 тисяч гривень.

Таких як Юрій у Рівному майже 9 тисяч – це офіційна статистика, фактично їх удвічі, а то й втричі більше кажуть медики. Люди навіть не підозрюють, що хворі, а тим часом гепатит вбиває їх печінку. Торік від її цирозу померло 370 рівнян, а їх можна було врятувати. Найбільше хворих гепатитом у молодому віці, але випадки зараження дітей також трапляються нерідко. Винні батьки, кажуть медики. Боротися з гепатитом 5 наступних років будуть усіма можливим методами: щепленнями та сучасними ліками. Грошей дадуть обласні депутати, на сесії вони затвердили програму де передбачили більше 6 мільйонів гривень на рік для лікування гепатиту, а також на обов'язковий медогляд самих медиків.

Отже є можливість було б бажання розповідають лікарі. Людям варто частіше проходити медогляд, тоді й вилікуватися буде легше та швидше, діагноз ще не вирок.