На Рівненщині гинуть дикі качки. На водоймі поблизу Здолбунова наприкінці минулого тижня рибалки побачили сотні мертвих птахів. Для спецслужб це стало сюрпризом - про масову загибель пернатих вони дізнались від знімальної групи Рівне 1. Що робити зі стихійним могильником фахівці довго вагалися. Насамперед заборонили полювати в цілому районі. А загиблу птицю зібрали бійці МНС, аби доправити на експертизу. Наші кореспонденти прибули на водойму задовго до ветеринарів та рятувальників. Те, що побачили, далі у сюжеті.

Рівнянин Андрій Волкошовець першим побачив мертву птицю на березі водойми. І одразу забув про полювання.

Мертвих диких качок тут справді багато, мисливець з берега налічив три сотні дзьобів. На воді догори черевом другий день плавають і мертві чайки. А на березі - жоного представника спецслужб. Першими з'являються медики, потім еменесники. Кажуть, таке бачать уперше. Після вагань - починають збирати мертву птицю в пакети. Обіцяють потім знищити.

З вуст фахівців - жодних версій та припущень. Медики переживають за свійську птицю, адже місто за півкілометра. Єдине, чим заспокоюють - інфекційних захворювань у мертвої дичини не виявили.

Утім, що саме спричинило масову смерть трьох сотень диких качок, фахівці так і не знають. Припускають - птахи могли загинути через брудну воду. Ставок поблизу Здолбунова давно не чистили. А от чи варто людям боятися за власне здоров'я, ветеринари поки не кажуть. До суботи обіцяють оприлюднити результати бактеріологічної експертизи.