В останній день літа рівняни відзначили ювілей свого міста. На святкування 725 річчя - до рівного приїхали гості з інших міст України, і з міст-побратимів. Святкувати День народження в останню неділю серпня Рівне почало лише кілька років тому. До цього ж міські мужі довго сперечалися і переносили свято з травня на Покрову, нарешті визначились - наприкінці літа. Чим запамятається і як святкували рівняни народження свого рідного міста дивіться далі.

На святкування 725 річниці Рівного приїхали делегації з усіх міст –побратимів. Офіційні зустрічі відбулися у стінах міської ради. Далі закордонні гості пішли на оглядини міста. Алея майстрів вирує своїм життям, та сьогодні сюди приїхали умільці з інших областей. Своє місто представили вихованці дитячої художньої школи. Та все ж найбільше мешканців зацікавив новий альбом рівненського фотохудожника Олександр Харвата – „Рівне на межі тисячоліть”. Цю ідею автор виношував п’ять років, і лише минулоріч зрозумів, що проект таки матиме успіх.

До роботи над альбомом долучилися історики, та краєзнавці міста. Відтак у двотомнику найдавніша ілюстрація міста – палац князів Любомирських – 1756 року, нині від нього і каменю у місті не залишилось. Олександр Харват переконує за свою 725 –ти річну історію місто зросло у десятки разів, і навіть за останні кілька років змінило обличчя. Та це не межа переконані рівяни. Відтак влаштували ще одну акцію – „За велике Рівне ”. ЇЇ мета зібрати підписи не байдужих мешканців за розширення меж Рівного на вісімдесят відсотків.

Організатори запевняють збільшити місто хоче переважно молодь, тоді як старші люди попереджають – селян залишите без землі. Свій підпис за розширення рівного поставили і перші особи міста, обіцяє не чинити супротиву і обласна влада.

Про святкування дня народження Рівного самі мешканці мають власну думку.

У розпал свята на головний майдан міста вийшов святковий парад – духові оркестри, та учасники хореографічного фестивалю „Стежками Мавки”. У другій половині дня визначили найпочесніших мешканців Рівного, і вже ввечері свято завершилось музичним шоу для молоді, з традиційним феєрверком.