Івано-Франківський вишивальник Дмитро Походжук наразі про пенсію ще не думає. Втім, хороший прибуток до державних виплат гуцульський майстер собі знайшов. Таємницями українського ниткоплетіння ділився він із рівненськими студентами у рамках проекту «Бузкові фестини», які щорічно проводяться в університеті МЕГУ. Свою виставку вишиваних робіт він назвав просто - Мистецтво, яке належить народові.

Мистецтво, яке належить народові, саме під такою назвою пройшла виставка гуцульського вишивальника Дмитра Пожоджука з Івано-Франківщини. Митець завітав до нашого міста у рамках проекту «Бузкові фестини», які щорічно проводяться в університеті МЕГУ. На виставці представлені понад 47 вишитих робіт.

З піснею на устах, та Україною в серці. Дмитро Пожоджук майже 50 років займається вишиванням. За цей час вишив понад півтори сотні сорочок з народними орнаментами.

Творчість майстра відома у країнах Європи та Північної Америки, виставки експонувалися у Великій Британії, Франції та Іспанії . Сам митець , що сорочки, річ ужиткова і процес підбору орнаменту та тканин клопіткий.

Перша виставка відбулась майже три століття тому, сьогодні вже 59. Глядачі в захваті від робіт Дмитра Пожоджука, кажуть його витвори заслуговують найвищої похвали.

Виставка у Рівному гуцульського митця була проведена у рамках «Бузкових Фестин» в Міжнародному економіко-гуманітарному університеті. Також відбудуться майстер класи, круглі столи та прес-конференції з провідними журналістами та відомими діячами України.