Тариф підняли з 1-го травня і за цей час у Рівнеелетронтрансі навіть сплатили частину заборгованої зарплатні. Хоча громадські активісти воліють не поспішати радіти, мовляв, не все так гладко на підприємстві. Оптимісти від тролейбусників і песимісти від громадськості зібралися, щоб обмінятися аргументами. Телекомпанія Рівне 1 організувала для них круглий стіл, але й за ним не обійшлося без гострих кутів.

Навіть після зростаня вартості проїзду в тролейбусах пристрасті не вщухають. В обох сторін круглого столу свої аргументи. Ціна в одну гривню не влаштовує громадських активістів. З початку дії нового, вищого тарифу вони моніторили кількість пасажирів у електричному транспорті, результати невтішні.

Щоправда свої підрахунки і у тролейбусноого підприємства, його представники навпаки радіють, доходи хоч і не на багато, але зросли, а пасажиропотік не зменшився. За рахунок цього кондукторам та водіям виплатили частину заборгованої за березень зарплатні.

Натомість кондуктори відзначають незначне зменшення щоденної виручки. Щоправда на окремих маршрутах кількість пасажирів, що до що після зростання вартості не зміналась.

О шостій ранку вони вже на маршруті, о 22-ій ще працюють. Але поки, ні тривалий час роботи, ні дорожчий проїзд кардинально тролейбусному підприємству не допомогли. Вже до кінця року вартість проїзду у тролейбусі має зрости до півтори гривні. Але і цей тариф, переконані громадські активісти, не врятує тролейбусників, і лише поглибить борги. Рівняни пересядуть на маршрутки.