Прийнявши рішення перейти на деякий час на пісну їжу, не варто забувати про те, що піст закінчиться. І для того, щоб організм дійсно отримав від нього користь, необхідно дотримуватися правил переходу від рослинного раціону до звичного, який включає в себе продукти тваринного походження. Грамотно керуючи кількістю білка в раціоні, ви зможете без шкоди для організму повернутися до повноцінного, збалансованого харчування.

1. Обов'язково пийте багато води. До закінчення посту потрібно збільшити кількість споживаної води на 30%. Це допоможе організму “зустріти” забуті продукти з мінімальним навантаженням.

2. У перший тиждень після закінчення посту поверніть в раціон яйця і молочні продукти. Наступного тижня можете їсти рибу і птицю, останніми повинні повернутися телятина, свинина і інше червоне м'ясо.

3. Вживайте багато клітковини. Часта причина травних розладів при виході з посту - різке зниження споживання овочів з одночасним початком споживання білкових продуктів. Для очищення від продуктів розпаду білка необхідна клітковина, яка міститься в овочах і крупах.

4. Також, для того щоб уникнути тяжкості в кишечнику або шлунку, важливо пам'ятати про те, що має значення не тільки що ми їмо, але і в якій кількості. Порція м'ясного або рибного блюда не повинна перевищувати розмір долоні (150-200 грамів).

5. Обов'язково додайте в раціон лляну олію! Амінокислоти Омега-3 допоможуть контролювати рівень холестерину в крові, джерелом якого є продукти тваринного походження (яєчні жовтки, жирне м'ясо, жирні молочні продукти).