До першого вересня - лічені дні. Хвилюються і діти, і батьки. А надто тих малюків, котрі уперше сядуть за парти. Дорослих бентежить не лише як звикатиме їхня малеча до навчання, а й хто допомагатиме малюкові після занять. Адже до групи продовженого дня потрапить лише половина першачків. Про останні клопоти і останні хвилювання тих, кому - Перший раз у перший клас.

Дванадцять років у школі мають зробити дитину справжнім ерудитом - кажуть освітяни. Маленького генія ліпитимуть ще з першого класу. Усім поступово. Крім уроків - забави в ігровій кімнаті і обов'язково - денний сон.

Та найбільше клопотів матимуть ті батьки, котрі працюють до пізна. Адже заняття у шестирічок завершуються опівдні, а на групу продовженного дня потраплять лише половина школяриків. Відтак багатьом рівненським сім'ям доведеться залучити чи не всю родину до процесу навчання першачка.

Легше тим батькам, котрі вже мають старших і досвідчений школярів. Кажуть - це надійні помічники. Молодшого додому приведуть, і нагодують, ще й уроки перевірять.

Та психологи наполягають - у будь-якому випадку хвилюватися батькам першокласника не можна. Стрес дорослих перед першим вересня одразу передається дітям. Тож радять надто схвильованим татам і мамам пити заспокійливе і більше довіряти своєму малюкові.