У Рівному відбувся фестиваль козацьких бойових і традиційних мистецтв. Помірятися силою і вправністю зібралася молодь із 4-ох областей України. На рівні з хлопцями справжню козацьку звитягу демонстрували й дівчата.

Не лише про війну, а й про козаків згадували у День перемоги у Рівному. Хлопці та дівчата різного віку із чотирьох областей України зібралися на фестиваль козацьких бойових та традиційних мистецтв. Поряд зі спортсменами-хлопчаками на рівні борються і дівчата. Бойовий Гопак не просто танок, кажуть організатори фестивалю — це, насамперед система духовного та тілесного вишколу, яка з прадавніх часів існувала на українських землях.

Між тим, козаки розповідають, школи Бойового Гопака діють й далеко за кордоном: в Канаді, Англії, Іспанії, Італії, Португалії та Білорусії. Тому, це не просто вид спорту, а молодіжний рух, що об’єднує Українців в усьому світі.

На цьогорічний фестиваль до Рівного приїхало понад півтори сотні учасників. Найкращі отримали винагороди та подарунки. Хоча, як зізнаються самі учасники змагань, з’їхалися сюди передусім, щоб показати свої вміння та обмінятися досвідом.