Василь Берташ власноруч перевіряв у Рівненському районі, як громади підготувати пам'ятники, меморіальні дошки та братські могили до святкування 65-тої річниці Великої перемоги.

Пам'ять вічна - але пам'ятники піддаються руйнації! Шість із них відвідав очільник області Василь Берташ. За ними здебільшого доглядають місцеві жителі, які самі їх і ремонтують. Але у Клевані за рішенням виконкому уже багато років за кожним пам'ятником закріплені конкретні навчальні заклади селища. Так тут виховують патріотичну свідомість у дітей.

Губернатор цікавиться - за чий кошт пам'ятники фарбували, хто відвідує місця вшанування. Оглядає і місце братської могилами у Клевані на території санаторної школи-інтернату. Правда і педагоги і діти не знають, що його звели у 65-тому на місці захоронення солдатів, які загинули, визволяючи Клевань. А за кілька кілометрів, у селі Дерев'яне історію знають, а от пам'ятника до свят ще не прибрали.

До дев'ятого травня тут обов'язково буде нова огорожа, а сам обеліск пофарбують обіцяє сільський голова. Та загалом стан, у якому громади тримають пам'ятники, губернатора влаштовує.

Основну частину пам'ятників з року в рік лише частково підлагоджують. Однак більшість з них, встановлених ще у 60-ті роки минулого століття потребують капітального ремонту.