У Луцьку колишній заступник начальника управління захисту економіки ДЗЕ у Рівненській області Олександр Волошин знову втрапив до відділу поліції – в центрі міста він у стані алкогольного сп’яніння став учасником бійки.

Це сталося уночі 16 квітня. На 102 надійшов виклик про бійку біля кафе «Оболонь». На місце прибули працівники поліції охорони та представники «Самооборони Волині», які й допомогли заспокоїти учасників бійки.



pic

За словами свідків, які саме відпочивали у кафе, бійку чоловіки вчинили перед входом у заклад. «Ініціаторами», за словами очевидців, були двоє учасників конфлікту. Одним із них і був нібито Олександр Волошин.



pic

Очевидці події кажуть, що конфлікт розгорівся не на жарт: чоловіки билися та валялися у грязюці. Учасники конфлікту були з ніг до голови вимазані багнюкою, на обличчі Волошина – кров. Він наполягав на тому, щоб йому викликали швидку допомогу, мовляв, у нього сльозяться очі через перцевий балончик. Після того, як медики надали допомогу, Волошина доставили до міського відділу поліції. Екс-міліціонера також возили на освідування до наркодиспансеру, проте там останній відмовився проходити алкотест, тож медики за наявними ознаками встановили ступінь алкогольного сп’яніння.



pic

До відділку разом із Волошиним та його колегою, якого теж затримали, приїхала «група підтримки» – двоє чоловіків, які знімали усіх присутніх на мобільні телефони. Волошин вимагав пояснити, чому він у кайданках та чому його доставили у міськвідділ. Після пояснень правоохоронців, що він брав участь у бійці та чинив опір працівникам поліції, Волошин не заспокоївся та постійно повторював те саме питання. Він поводився грубо, згодом трохи заспокоївся, а наприкінці знову відмовлявся співпрацювати та заважав правоохоронцям відбирати пояснення у свідків конфлікту.

На порушника виписали протокол за статтями 173 та 185 – дрібне хуліганство та злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника поліції.

Нагадаємо, Волошин вже втрапляв до луцьких поліцейських за дрібне хуліганство – тоді він представився працівником столичної академії МВС. У той час Волошин мав проходити переатестацію, та раптово захворів і мав би перебувати на стаціонарі.

Згодом екс-міліціонер виграв суд у патрульних поліцейських – суд не визнав його винним у хуліганських діях попри відео, де була зафіксована некультурна поведінка Волошина.

Так, Волошин раз у раз перепитував, хто його затримував, хоч йому це вже декілька разів пояснював працівник поліції охорони. Згодом Волошин багаторазово назвав заступника командира другої роти патрульної поліції “відморрзком у кепці”. Правоохоронці вчергове роз`яснювали чоловіку, які статті йому інкримінують та чим він порушив закон.

Екс-правоохоронець продовжував обурюватися, чому його доставили до відділку у кайданках. Волошин також додавав, що не має при сообі ніякого службового посвідчення та є просто громадянином України.

Волошин не міг зрозуміти, кого від нього захищала “Самооборона”. На спроби правоохоронців пояснити підстави співпраці не реагував та постійно перебивав мовця. Опісля заважав працівникам поліції оформляти матеріали.

pic

pic

Повідомляє Волинське агентство розслідувань