Бути школярем - справа не з дешевих. Кажуть і батьки, і вчителі. Шкільна форма, взуття, канцтовари та книжки - все це змушує дорослих влітати в чималу копійку. І не важливо, ваша дитина першачок чи старшокласник. Однаково гаманець помітно схудне.

Першокласниця Дана портфель до школи складає чи не щодня так вона готується до школи. З поміж головних речей - рюкзак, зошити, олівці, ручки, і кілька книг. Освітяни кажуть купувати батькам доведеться усе до школи, окрім підручників з ними проблем поки немає. А ось шкільна і спортивна форма на кругленьку суму потягне. Нині її вимагають майже у всіх навчальних закладах.

Шкільна форма коштує від 100 до 250 гривень, втім попри дорожнечу батьки не проти такої практики.

Спортивний костюм для молодшого школяра коштує 100 -200 гривень, а ще потрібні кеди чи кросівки. Обовязково білі банти для дівчаток на перше вересня, їх ціна коливається від 4 до 15 гривень. За кілька днів до нового навчального року покупців шкільного приладдя побільшало. Продавці запевняють усе залежить від заможності батьків. Одні скромно витратять 80 гривень, а інші і понад дві сотні. Та все ж кажуть рівняни купити потрібно все, від ручки і до рюкзака.

Чим менша дитина, тим більше у неї забаганок до школи. Зошити, щоденники, олівці та ручки -обовязково з малюнками улюбленних героїв . Відтак вони коштують дещо дорожче. Для прикладу щоденники від 8 до 15 гривень, у першому класі не потрібно купувати. Зошити від 45 копійок до семи гривень, олівці від 2 до 35 гривень, фарби до 20, кольоровий папір та картон - 3 - 6 гривень. шкільний рюкзак від пів сотні до півтори. Якщо усе підсумувати, то лише шкільне приладдя потягне на дві - три сотні гривень.