Розвинути в дитини інтерес до занять і мотивувати до навчання не так вже й складно. Потрібно знати тільки кілька «золотих правил» і, звичайно ж, запастися терпінням. Готові?

1. Вчимося граючи. З раннього віку займайте малюка розвиваючими, логічними іграми, в ході яких можна його навчати.

2. Без тиранії! Ні в якому разі, і ні за яких обставин не примушуйте дитину до навчання. Це не принесе жодних результатів і викличе у нього не тільки негатив, а й почуття протесту.

3. Розподіляємо час. Привчайте дитину до порядку – допоможіть правильно розпланувати її день. Покажіть, що часу вистачить і на ігри, і на уроки.

4. Оцінки – не головне. Ніколи не дозволяйте собі лаяти і тим більше карати малюка за погані оцінки. Намагайтеся навпаки в цьому випадку надати дитині всебічну підтримку.

5. Похвала – запорука прогресу. Частіше хваліть своє чадо, навіть якщо успіхи його не значні. Для дитини в будь-якому віці почути від старших, що ним пишаються і цінують, дуже важливо.

6. Не батіг, а пряник. Умійте заохочувати дитину за виконану роботу. Дізнайтеся, чим вона захоплюється. Так, наприклад, можеш домовитися з ним, що за успішне закінчення чверті вона отримає найбільш бажаний подарунок. Це напевно послужить хорошим стимулом для навчання.

7. Повторюй за мною! Надихайте дитину власним прикладом до навчання. Запишіться на курси іноземної мови, більше читайте, знайдіть захоплення до душі. Такий підхід дозволить показати дитині на власному прикладі, що завдяки самоосвіті можна здобути значно більше знань.