Батькам не завжди вдається змусити дітей їсти корисні продукти. Однак цю проблему можна легко вирішити. Наприклад, з сиру можна приготувати чізкейк, який буде не тільки смачним, але і корисним десертом. Чізкейк за смаком нічим не поступається святковим тортам, так що його цілком можна подавати до столу зі свічками, не боячись, що він не впишеться в програму свята.

Інгредієнти: (на чізкейк діаметром 24 см)

Для скоринки: - 7-8 крекерів з борошна грубого помелу; - 3 столові ложки масла підтопленого;

Для тіста: - 4 (200-250 грам) упаковки сиру або вершкового сиру; - 1 1/2 склянки цукру; - 3/4 склянки молока; - 4 яйця; - 1 склянка сметани; - 1 столова ложка екстракту ванілі; - 1/4 склянки борошна.

Як приготувати чізкейк.

Густо змастіть маслом форму для запікання діаметром 22-24 сантиметри.

Візьміть 7-8 штук крекерів з борошна грубого помелу.

Помістіть крекер в кухонний процесор і подрібніть до стану крихти. В крайньому випадку, можна взяти вже готові панірувальні сухарі.

Додайте розтоплене масло.

Перемішайте, щоб крихти здавалися вологими, але не були занадто мокрими. Якщо потрібно, додайте ще трохи олії.

Висипте крихти в приготовану форму для запікання. Утрамбуйте крихти, притискаючи їх до дна звичайною склянкою. Постарайтеся сформувати хоча б невисокі стінки з крихт у формі. Потім поверніться до приготування самого чізкейку.

Візьміть чотири упаковки вершкового сиру, додайте цукор. Збиваючи міксером сир з цукром на малих обертах, поступово вливайте молоко.

По одному додайте яйця. Після кожного яйця гарненько збийте. Додайте склянку сметани, екстракт ванілі. Просійте зверху чверть склянки борошна і збивайте, поки все остаточно не перемішається і не перетвориться в однорідну масу.

Влийте сирну масу у форму для запікання поверх утрамбованих крихт.

Зверху пригладьте все лопаткою. Поставте чізкейк в духовку, розігріту до 175 градусів і випікайте одну годину. Коли таймер подзвонить, вимкніть духовку і дайте чізкейку постояти за зачиненими дверима ще 5-6 годин. Охолонути він повинен поступово.

Поставте чізкейк в холодильник, щоб він остаточно охолов.

Такий чізкейк має просто приголомшливий смак! Смачного!