Боротьба за перемогу вирувала цими днями в Острозі. Втім, була вона мирною, адже в якості зброї - слово. На базі Національного університету "Острозька академія" змагалися юні журналісти з усієї України. 13 команд із 11 областей. Всеукраїнський турнір юних журналістів відбувається вже вшосте, втім Рівненщина приймає його вперше.

Вони мріють стати акулами пера або телезірками, а нині - роблять лише перші, але вже впевнені кроки в журналістиці. 13 команд старшокласників змагаються за право назватися найкращими в Україні юними журналістами. У числі претендентів - і рівненська команда "Без секретів", сформована на базі Малої академії наук.

У боротьбі за перемогу рівнянам допомагає і досвід Школи журналістики Палацу дітей та молоді - більшість учасниць саме звідти - і знання, отримані на Школі універсального журналіста.

Бездоганне володіння словом - одна з ключових умов успіху на турнірі. А ще - командний дух і швидкість реакції. Гравці по черзі приміряють на себе ролі доповідача, опонента та рецензента. Готують репортажі та сценарії телепередач, оглядають місцеві газети, демонструють знання теорії та вміння миттєво адаптувати її до практики.

У перерві між змаганнями - майстер-класи, екскурсії та навіть випуск власної щоденної газети. У Острозькій академії своїм дебютом у якості організаторів турніру задоволені - для університету це ще й своєрідні оглядини майбутніх абітурієнтів.