Літнього чоловіка мертвим у Дубному побачили перехожі на вулиці Забрама. Виявляється 68-річний мешканець райцентру помер не сам, а поплатився життям за залицяння до неповнолітньої циганки. Хлопець дівчини, кинувшись захищати свою обраницю побив чоловіка за те, що той чіплявся до неї. Тепер хлопець під вартою, його судитимуть.

За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті людини відкрили кримінальне провадження. Рідні ж підозрюваного переконують – вбивати чоловіка не збирався, як справжній ром хотів захистити честь своєї дівчини. Чоловіка з закривавленою головою перехожі побачили на вулиці Забрама у Дубному. Натрапили на нього уранці, чоловік не подавав жодних ознак життя.

Правоохоронці встановили особу загиблого - це 68-річний Віталій, місцевий житель. Те, що він помер не своєю смертю, у поліцейських і сумнівів не було. Тож відкрили кримінальне провадження і призначили експертизу. Результати підтвердили здогадки, що чоловік помер насильницькою смертю – у нього був проламаний череп.

В гості до власниці прийшли і Мілан зі своєю дівчиною. Саме за Зоряну заступався чоловік, бо останній часом вони проживали разом , тож вважались цивільним подружжям. У ніч, коли сталася трагедія вони разом розпивали спиртне, компанія випила щонайменше літру горілки. І вже опісля, підігрітий оковитою Віталій наче б то розпустив руки – про це розповідає й сама неповнолітня ромка.

Дівчина підозрюваного переконує – забрала чоловіка додому, а Віталій пішов з гостей своєю дорогою. Тому, що сталося на дорозі, знати не може. Про смерть пенсіонера дізналась вже наступного дня, коли правоохоронці затримали її коханого. Наручники на нього одягли вже у Дубенському районі.

Рідні підозрюваного переконують – втікати Мілан не збирався, та й вбивати пенсіонера точно не хотів. Його дії одноголосно розцінюють як захист честі Заріни.

У правоохоронців свої аргументи – хлопця вже судили за крадіжку з транспортних засобів. У цій справі ж поки з’ясовують всі обставини, при яких Мілан наніс чоловіку тілесні ушкодження, що коштували пенсіонеру життя.