Підполковник поліції, використовуючи своє службове становище, сприяв незаконному видобутку «сонячного» каміння. Як повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області, він надавав незаконні вказівки підлеглим.

Прокуратурою Рівне нської області повідомлено про підозру начальнику одного із районних відділів Головного управління Національної поліції в Рівне нській області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 343 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, що перешкодило запобіганню злочину).

Встановлено, що підполковник поліції, використовуючи своє службове становище, сприяв незаконному видобутку «сонячного» каміння шляхом надання незаконних вказівок підлеглим. Зокрема, при виявленні останніми кримінального правопорушення, пов’язаного із незаконними операціями із бурштином, керівник райвідділу поліції усно безпосередньо та у телефонному режимі наказував місце події залишити, протиправну діяльність не документувати, а мотопомпи та інше знаряддя – не вилучати.

На цей час у вказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування. Вирішується питання про відсторонення посадовця поліції від посади та обрання запобіжного заходу.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівне нської області