Андрій Боровик під час брифінгу повідомив про деталі досудового розслідування у актуальному кримінальному провадженні за фактом «кришування» працівниками правоохоронних органів незаконних операцій з бурштином.

Заступник прокурора Рівне нської області старший радник юстиції Андрій Боровик: "Сьогодні прийшло дві особи, у яких вилучили бурштин, обладнання для обробки його і є родичами працівника СБУ і говорять про те, що обшук був незаконний.

Організована група з працівника СБУ і працівників поліції "кришувала" видобуток бурштину і займалась розбоями. Фактично під видом обшуку особи в поліцейській формі грабували скупників бурштину".

Грабували здебільшого тих скупників, які не платили хабарів працівнику СБУ.

Вилучено 7 автомобілів вщент забитими обладнанням для видобутку бурштину. Зброю, боєприпаси і гроші. Все вилучене доставили в два райвідділи.

Півтори години дубровицька поліція не виїжджала на місце обшуків. Зараз перевіряють поліцейських на предмет зв'язків із задокументованою групою.

База "перевертнів в погонах" була в гаражному кооперативі ТСОУ. Підозри ще нікому не оголошували.

Група нараховувала до 10-ти чоловік. Всього проведено 11 обшуків.

Учасникам групи світить до 15 років за ґратами.

До теми: На Рівне нщині викрили працівників поліції та СБУ, які «кришували» бурштин [ФОТО]

Керівнику дубровицької поліції, який чинив опір прокурорам і працівникам СБУ, не можуть оголосити підозру, адже його дії не підпадають під дію КК, і лише мають ознаки дисциплінарного правопорушення.

Сьогодні розслідують ще 4 провадження по "кришуванню" і поліцейськими, і СБУшниками, і представниками влади, і навіть працівниками суду.

Перед нападом один з нападників на прокурора зателефонував одному із заступників начальника ГУ НП в області.