У рамках свята було визначено переможців гри-змагання «Весняний переліт» та конкурсу гніздівель «Пташина оселя».

У грі-змаганні «Весняний переліт» взяли участь 26 команд учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Учасники здійснити умовний переліт (від станції до станції) долаючи перешкоди (виконання завдань).

Загалом було 7 станцій: «Зовнішній вигляд птаха», «Пташиний спів», «Ребусна», «Четвертий зайвий», «Сортування», «Пташине тестування», «Місце гніздування птахів». Команди рухались по колу, виконуючи послідовно завдання. Завдання були направлені на знання учнями назв, біологічних та екологічних особливостей різних птахів.

За результатами змагання, І місце посіла команда СпШ «Центр надії», яка отримала 68 балів за виконання завдань. Команди, які отримали від 50 до 60 балів посіли ІІ місце: ЗОШ № 3, ЗОШ № 10 та РКГ «Престиж». Почесне ІІІ місце посіли наступні команди із результатами від 40 до 50 балів: ЗОШ № 1, 5, 9, 11, 22, 25, НВК № 12, 17, 26, НВК «Колегіум» та РУГ.



pic

У конкурсі штучних гніздівель «Пташина оселя» взяли участь учні 1-11 класів 18 загальноосвітніх навчальних закладів міста (ЗОШ № 1,3,4,5,6,9,11,13,20,24,25,27,28, НВК № 12, 17, 26, РГГ, СпШ «Центр надії»), найактивнішими серед яких були учні РГГ (6 штучних гніздівель). На розсуд журі конкурсанти представили шпаківні, дуплянки, гніздівлі для великої та малої синиць, виготовлені учнями на уроках трудового навчання, а також з допомогою батьків.



pic

Загалом було представлено 28 штучних гніздівель. Більшість робіт за конструкцією та використаними матеріалами відповідала стандартним параметрам штучних гніздівель, рекомендованих у спеціальній літературі. Переможців визначили у двох номінаціях «Умілі руки – практичний результат», «Тато, мама і я – екологічна сім’я».

Про це повідомляє портал ЧаРівне