Танець молодят – це старовинна, надзвичайно красива і зворушлива традиція весільної церемонії вже протягом багатьох років. Весільний танець – це танець кохання, тому до його постановки слід поставитися максимально уважно і шанобливо.

Постановку танцю можна довірити професійним хореографами взятися за цю задачу самостійно. У разі звернення до професіоналів, Ви отримаєте ідеальний танець, насичений емоціями та видовищністю. До вибору викладача і танцювальної студії підходьте, враховуючи наступні критерії:

Вузькоспрямованість діяльності

буде Ідеальним, якщо танцювальна студія займається постановкою тільки весільних танців – це означає, що там працюють досвідчені хореографи, а сама студія розвиває і вдосконалює свої послуги.



pic

Зручне розташування по відношенню до Вашого місця проживання.

Через численні турботи і питання, пов’язані з організацією весілля, Вам буде просто ніколи їздити на інший кінець міста на репетиції. Час весільної метушні дуже дорого. Теж саме стосується часу репетицій і дня тижня, Ви самі повинні їх призначати.

Доступні ціни

Весілля – справа витратна, тому не варто бездумно викидати великі суми грошей, не варто шукати занадто пафосні танцювальні студії.

Професійні хореографи

Від цих людей залежить Ваш перший танець, атмосфера романтики і любові, тому Ваш викладач повинен бути з великим досвідом роботи.

Можливість запису репетицій на відео

Це допоможе тренуватися Вам дому, що буде зовсім не зайвим у підготовці до головного танцю Вашого життя.

Допомога в підборі музики, або в аранжуванні, якщо Ви будете танцювати під кілька композицій. Кількість репетицій буде залежати від Вас і Ваших успіхів. За 2 заняття Ви зможете освоїти танець під красиву музику, за 3-4 заняття Вам будуть підвладні вальс, танго, румба чи фокстрот, ну, а здивувати гостей танцем-історією можна за 5-6 занять.



pic

Як визначитися з типом танці: вальс, румба, танго, імпровізація, або танець-сюрприз для чоловіка – танець живота?

1. Вальс-це романтика, казка, в яку занурюються не тільки пара, але і всі глядачі.

2. Румба – запальна латина, повільний танець, що має латинський характер – чуттєвість, пристрасть, що виявляється в рухах стегон.

3. Танго – найбільш тематичний танець для весілля, адже він втілює в собі танець для двох, з’єднує люблячі серця назавжди. Це емоційність і стриманість, взаєморозуміння і творчість, всю цю бурю емоцій потрібно пережити і показати, поки грає музика.

Імпровізований танець

Зазвичай виконують під композицію, яка дорога і пам’ятна молодятам.

Танець-сюрприз, може танцювати тільки смілива і відчайдушна наречена, впевнена, що гості зрозуміють таку сучасну інтерпретацію весільного танцю.

Під кожен вид танцю підбирається і відповідна музика – гарна класична, запальна клубна, сучасна пізнавана, лірична або принадно-східна.

Якщо Ви вирішили самостійно стати постановниками свого першого танцю, то дотримуйтесь цих нескладних рекомендацій.



pic

Враховуйте площа танцювального залу і висоту стель

Якщо танцювальний зал невеликого розміру, то при постановці танцю уникайте рухів з просуванням по танцзалу; якщо зал великих розмірів – танцюйте, активно рухаючись по залу, візуально заповнюючи простір. Висоту стель потрібно враховувати, якщо Ваш танець включає в себе "підтримку", тобто підняття нареченої на руках. Гостьова сторона

При постановці танцю, враховуйте, де будуть сидіти гості. Ваші пози і рухи повинні бути звернені до глядачів, фотографів і відео-операторів. Якщо у Вас дві глядацькі боку, то Ваш танець повинен бути звернений поперемінно особою то до однієї сторони публіки, то до іншої.

Вибір музики

Сама композиція буде залежати від типу танцю. Якщо це музика без слів, то танцювати буде легше, слова та голос виконавця не будуть Вас збити з ритму. Якщо Ваша музика складається з пісні з куплетами і приспівками, то при кожній музичній фразі міняйте рух. Тобто при одній фразі Ви робите один рух, при звучанні іншої фрази – інший рух.

Тривалість танцю

Зазвичай танець ставиться в межах трьох хвилин. Більш тривалий танець може втратити свій ефект видовищності, а гості будуть вже не такими уважними.

Зовнішня гармонійність пари

Від статури нареченого і нареченої залежать ті рухи, які Ви будете використовувати в танці. Якщо пара по росту і статурі мало відрізняється, то для них підійдуть будь-які танцювальні фігури і па. Якщо наречений набагато вище нареченої (на 20 см і більше), то дуже вигідно виглядатимуть елементи, де наречений стає на одне коліно, а також обертання нареченої на руках.

Використання відеоматеріалів

Вивчіть відео з танцями інших пар, вивчіть Вам сподобалися руху, але пам’ятайте, те, що добре виходить у одних, може не вийти у інших. Тому зніміть свої репетиції на відео, і порівняйте їх з оригіналом. Будьте самокритичні, якщо Ви бачите, що елементи не виходять, краще від них відмовитися і вибрати не такі складні.

Враховуйте модель весільної сукні

Всі репетиції проводите в тому одязі, що нагадує Ваше весільне плаття – якщо воно вузьке, то танцюйте вдома у вузькій спідниці; якщо сукня з криноліном, то одягайте його на репетицію; якщо у Вас буде шлейф, то на репетиціях постійно щось тримаєте в руці, адже на самому весіллі рука нареченої буде зайнята шлейфом.

Початок репетицій

Заняття з підготовки до весільного танцю потрібно починати приблизно за 2 місяці до весілля. Цього часу буде достатньо для репетицій по 1-2 разу в тиждень, роботи над помилками і як результат – повної підготовки весільного танцю.

Подаруйте собі та своїм гостям незабутній танець, який запам'ятається всім як один з найбільш емоційних і трепетних моментів весілля!

Джерело: yak-postaviti-vesilnij-tanets.html