Праск Святослав Богданович народився 5 квітня 1941 року в с. Кургани Березнівського району на Рівненщині в родині вчителя.

Закінчив Березнівську середню школу, працював на новобудовах Донбасу, а з 1960 року навчався на географічному факультеті Львівського державного університету імені І. Франка.

Усе своє післявузівське життя провів у Костополі: вчителював, працював у редакції районної газети, у районному відділенні народної освіти, був головним спеціалістом відділу національного відродження в апараті районної державної адміністрації. Організатор і перший голова районного осередку Товариства української мови імені Тараса Шевченка «Просвіта». Нині – на творчій роботі.

Перші поезії опублікував у п’ятдесятих роках. Друкувався в обласній та республіканській пресі, зокрема в журналах «Україна», «Дзвін», колективних збірниках та альманахах. Окремими виданнями вийшли поетичні збірки «Незамолений гріх» (1991), «Купава» (1992), «Піднебесний птах» (2000), романи «Межа» (2000), «Здобути або не бути» (2003), «Живиця» (2004), «Столочене жито» (2005), «Коріння і пагіння…» (2009), Господньої молитви таїна» (2009), «Батьківські криниці» (2014).

Відділ акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії організував книжкову виставку «Рятувати Україну – письменницька доля. До 75-річчя Святослава Праска», на якій представлені усі твори письменника, а також книги та періодичні видання присвячені постаті поета, письменника, культурного та громадського діяча Святослава Богдановича Праска.

Про це повідомили на сторінці Рівне нської обласної бібліотеки у ФБ

Святославу Праску – 75Праск Святослав Богданович народився 5 квітня 1941 року в с. Кургани Березнівського району на Рі...

Опубліковано Рівне нська обласна бібліотека 5 квітня 2016 р.