Вони такі ж діти, як усі, хоч їх і сприймають з осторогою. 2 квітня, у Міжнародній день інформування про аутизм, у Рівному провели благодійну акцію. Чому ж суспільство уникає цих особливих дітей, та які ж насправді аутисти - далі у сюжеті.

В Україні щодня зростає кількість дітей, які страждають на аутизм, водночас суспільство досі перебуває в невіданні про цю хворобу. Саме для того, щоб розповісти про особливих дітей батьки аутистів організували ярмарку. На розкладках - хенд-мейд та випічка - усе, що власноруч виготовили небайдужі. Організатор акції Ірина Ґаврюченко розповідає: зібрані кошти знадобляться на навчальні заняття та солодкі презенти для дітей-аутистів.

Волонтери стверджують: люди бояться того, чого не знають. А тому розповідати рівнянам про аутистів - першочергове завдання. Насамперед громадськість повинна зрозуміти: дитина-аутист не несе у собі загрози. Ба більше, ці особливі діти можуть бути корисними для суспільства, адже вирізняються обдарованістю та навіть геніальністю.

Акція завершилася мовчазним флеш-мобом: волонтери застигли у позах, що демонстрували хворих дітей, їхні страхи, та все, що вони відчувають, коли натрапляють на нерозуміння з боку суспільства. Організатори та волонтери сподіваються: хоча б таким чином зможуть зруйнувати бар'єр між громадськістю та дітьми, які страждають на аутизм.