Суперечки навколо земельної ділянки поблизу краєзнавчого музею продовжуються. Рівненські історики, архітектори та громадські діячі переконані, що будівництво є незаконним та заважатиме краєвиду міста. Забудовники ж зазначають, що вони надають нові робочі місця рівнянам та додають гроші у міську скарбницю. У законності забудови мала розібратись депутатська комісія. А остаточного рішення від Рівнеради чекали сьогодні. Більше у сюжеті.

Вже місяць у центрі уваги будівництво на вулиці Толстого, 10. Рівняни розділилися на табори. Одні - хочуть аби будівництво заборонили. Мовляв, воно поза законом і здійснюється у зоні національної пам'ятки. Інші - будівельники, просять не перешкоджати їхній роботі. Обидва табори чекають: що ж вирішила депутатська комісія.

Після вивчення документів ДАБІ визначило правомірність видачі містобудівних умов і обмежень будівництва. Однак, громадські діячі до вивчення додали ще документ, який, на їхню думку, суперечить рішенню інспекції

Натомість, Ігор Мічуда зазначив державно-архітектурна будівельна інспекція зробила висновок згідно з поданими забудовником документами. Отримавши нову інформацію - проводитиме повторну позапланову перевірку.

Втім, суперечки на цьому не закінчились. Активісти і деякі обранці переконують - сенсу проводити громадські слухання з цього приводу немає. Мовляв, це "депутатський популізм". Та вони опинилися у меншості. Більшістю ж депутати проголосували за проведення експертних громадських слухань, де і вирішиться доля скандального будівництва.