Компанія Pantone - світовий лідер, розробник і виробник в області кольору - визначила головні кольори цього року: пастельні, спокійні, романтичні. Однак, якщо вони вам не до душі, поспішаємо вас порадувати: виконавчий директор компанії Леатріс Айсман готова спрогнозувати нову актуальну кольорову палітру на 2017 рік. Ділимося самими цікавими тенденціями.

1. Солодкі мрії

Як відомо, ніщо не проходить безслідно, і ця палітра - продовження колірної схеми 2016 року. Перш за все вона покликана пробуджувати в нас приємні думки. Такі кольори, як жовтий або зелений, тут доповнюються м'якими рожевими і блакитними відтінками.

pic

2. Деякі вільності

Рухаємося далі і робимо невеликий крок в сторону від попередньої палітри. У центрі уваги - нейтральні кольори (кремовий, світло-сірий) - як теплі, так і холодні, які доповнюються приглушеними відтінками більш яскравих і створюють відчуття прозорості та невагомості.

pic

3. Сміливі інстинкти

Навчені досвідом експерти, такі як Леатріс Айсман і її колеги, сходяться на тому, що 2017 рік - час для сміливого міксу.

pic

4. Достаток

На перший план виходить розкішна краса багатих відтінків. У тренді будуть всі варіанти червоного (наприклад, «червоний жоржин»), а також численні відтінки зеленого. Загалом, все дуже яскраво і драматично.

pic

5. Виховання смаку

У багатьох сферах життя один з головних ознак гарного смаку - любов до різноманітності. Те ж стосується і цієї палітри: вона пропонує не боятися використовувати рідкісні поєднання кольорів. Це тонка вишуканість, зрозуміла далеко не всім: помаранчевий шифон, бліде золото, сіро-блакитний, приглушений рожевий і навіть колір стиглої дині.

pic

6. Купання в лісі

Палітра натхненна японською версією природної терапії під назвою «шінрін-Йоку», або «купання в лісі»: людина повинна здійснювати тривалі прогулянки по лісу, глибоко вдихаючи повітря. Дослідження показали, що ця практика значно покращує моральне і фізичне самопочуття людей. Кілька відтінків зеленого і синьо-зеленого контрастують в цій схемі з квітами лайма і темного винограду.

pic

7. Приємні спогади

Інший вид прогулянки - всередину себе, в глибини своєї пам'яті. Саме цей настрій покликана передати палітра: таких традиційних відтінків, як морський синій або сепія покликані пробудити ностальгію, а «оливковий мартіні» і «зелене пташине яйце» приносять новизну і свіжість.

pic

8. Економія сировини

Екологічно чисті кольори відображають одночасно турботу про навколишнє середовище (мова йде про повторне використання матеріалів) і про власне здоров'я.

pic

9. Міцний фундамент

Палітра описується Айсман як «дуже завзята і енергійна» і включає обов'язкову базу з чорного і білого, на яку лягають сильні, самодостатні кольори: палаючий жовтий, сліпучий синій, опаловий зелений, фруктовий помаранчевий.

pic