Рівненська облдержадміністрація співпрацюватиме із фахівцями Інституту технічної теплофізики НАНУ у сфері теплоенергетики. Співробітництво передбачатиме використання інновацій науковців на підприємствах та в бюджетних закладах з метою заощадження енергоресурсів.

Таку ініціативу підтримали учасники ІV Міжнародної конференції «Системи тепло-, енергопостачання. Енергосервіс. СТЕПЕС. (SHESES’16)», що відбулася на Здолбунівщині. Також під час заходу презентували сучасні наукові розробки, які можуть бути впроваджені у місцевих закладах та підприємствах. А це – теплові каталізатори, економні газові котли, а також нові технології у сфері енергозбереження.

Як повідомили в обласній адмінітсрації, співпраця з науковцями дозволить підприємствам теплоенергетики економити ще більше ресурсів, а також максимально використовувати місцеве паливо. У результаті Рівне нщина стане ще більш енергонезалежною.

У рамках конференції учасники відвідали об’єкти соціальної інфраструктури, підприємства теплового господарства та виробничої сфери Здолбунівського району, зокрема, центральну райлікарню та школу № 3, а також ПАТ «Волинь-Цемент». Там вони ознайомилися із впровадженими енергоощадними проектами.

Про це повідомили з прес-служби Рівне нської ОДА

pic