Загострення україно-російських стосунків не завадило візиту до Рівного делегації із Санкт-Петербурга. Організатори приїзду поважних гостей запевняють - такої виставки воскових фігур Рівне ще не бачило. А ось живих Романових рівняни уже зустрічали - кажуть місцеві історики.

Таємниці царської династії Романових відтепер стануть відомими рівнянам. Виставка воскових фігур із Північної столиці Росії прибула до Рівного. Більше 40 представників царського роду і людей наближених до них протягом місяця вдивлятимуться своїми некліпаючими очима на глядачів виставки. Перед нашим містом вони втамовували історичну спрагу відвідувачів в Німеччині, Росії, Східній Україні. До західної Романови у такому складі потрапили вперше, щоправда, двоє із них і справжніх, у Рівному таки побували.

Кожна з воскових фігур, що представлена на виставці - шедевр. Впевнені організатори. Над ними працювали від 2 до 5 місяців люди 15 професій. Найдивовижніше в фігурах - очі - майже як справжні - виготовляються у клініці мікрохірургії ока. З воску - лише видимі частини - решта з скло-пластику.

Найскладніше - зачіски, бороди, вуса та брови. Роботи із восковими фігурами дуже багато тому і вартують вони недешево біля 8 тисячі доларів. А організатори впевнені, усі фігури мають ще й містичний вплив на людей.

Перші відвідувачі виставки містики не злякалися, втім до фігур придивлялися ретельно та з повагою. Інтриги, прокляття та трагедії роду Романових, впевнені організатори здивують усіх відвідувачів виставки. Адже ці історичні постаті, здебільшого не надто відомі сучасним людям, варті того, аби про них пам'ятали.