Секрет цієї смачної страви – буряк. Він додасть пасті солодкий горіховий присмак і яскравий рожевий колір. Ця страва ідеально підходить для дітей, які не хочуть їсти овочі!

Вам знадобиться:

1. Для бурякового соусу:

2 середніх буряка, очищені і нарізані кубиками, 1/2 невеликої жовтої цибулі, тонко нарізаної, 1 столова ложка оливкової олії, 1/4 чайної ложки солі, 2 столові ложки сиру Рікотта,

2. Для пасти:

Приготована паста, Буряковий соус (рецепт вище), Помідори черрі, Сир моцарела, Жовтий перець, Петрушка, Маслини без кісточок.

Спосіб приготування:

1. Очистіть і наріжте буряк. Щоб ви не пофарбували свої пальці, очищайте буряк під холодною проточною водою. Помістіть очищений, нарізаний кубиками буряк в середню каструлю, заповнену холодною водою. Доведіть до кипіння, а потім варіть до готовності, приблизно 15 - 20 хвилин.

2. У той час як буряк буде готуватися, розігрійте масло в сковороді на середньому вогні. Додайте тонко нарізану цибулю і 1/4 чайної ложки солі. Обсмажте цибулю, поки вона не стане м'якою і злегка золотистою, близько 10 хвилин.

3. Процідіть буряк і дайте охолонути. Змішайте охолоджений буряк, обсмажену цибулю і 2 столові ложки сиру Рікотта в кухонному комбайні.

4. Додайте сіль і перець за смаком.

5. Помістіть приготовані спагеті в сотейник з буряковим соусом. Готуйте, постійно помішуючи на повільному вогні, поки соус повністю не нагріється і паста покриється соусом.

6. Розкладіть пасту в центрі тарілки. Наріжте моцарелу товщиною 1-2 см, а потім виріжте дві овальні форми для очей. Обріжте залишки сиру у вигляді крихітних зубів.

7. Покладіть петрушку поверх рожевої пасти, це будуть брови. Зверху брів викладіть очі з моцарели і маслин.

8. За допомогою помідора черрі зробіть ніс нашій тваринці і рот сформуйте з шматка жовтого перцю. Зуби з моцарелли повинні бути розміщені над ротом з жовтого перцю.

Смачного!