І якщо з розумовою працею складається не завжди, то вже руками цієї суботи чиновники попрацювали на славу. І високо - і нижче-посадовці вийшли на суботник боротися за чистоту у місті. Без надувної колоди, але зі справжнім реманентом і непідробною завзятістю.

Лаковані черевики та костюм очільнику області довелося змінити на потерті джинси та кросівки. Василь Берташ спільно з підопічними поле траву на сходах до Меморіалу слави. Так чиновники готуються до Дня Перемоги.

Пліч-о-пліч з Василем Берташем і колишній губернатор Рівне нщини, а нині перший заступник міністра, Микола Сорока. Працює — аж задихався. Вже кілька тижнів, розповідають чиновники, на пагорбі слави прибирають сміття. У суботу ж вийшли на боротьбу з чистотою апарати міської та обласної виконавчої влади. А з ними і кілька підприємств та організацій.

А це вже працівники апарату обласної ради. Прибирають та садять дерева в урочищі Видумка. На цьому місці з жовтня сорок третього німці фашисти розстріляли понад три з половиною тисячі людей.

Також, тут хочуть звести храм Сорока мучеників Севастійських. Чиновники сподіваються, що хоча б на час травневих свят тут не буде сміття. І закликають пам'ятати — чисто не там де прибирають, а там де не смітять.