Від дня аварії на Чорнобильській атомній минуло 24 роки, але біль не стихає із плином часу. Наслідки найстрашнішої техногенної катастрофи в історії людства даватимуться взнаки ще багатьом поколінням. У Рівному пам'ять жертв Чорнобильської трагедії вшанували поминальною службою та мітингом-реквіємом.

Державні прапори в руках рівненських еменесників. Квіти тримають чиновники та перехожі. Тут немає байдужих. Тут практично усі- жертви чорнобильської катастрофи. Ліквідатори, учасники, жителі забруднених територій. Багато з них пам'ятають ті перші дні після пожежі на четвертому енергоблоці, та досі переживають біль, за втраченими друзями та надіями. Кобзар із сумом перебирає струни бандури. Гості з Франції висловлюють співчуття. Діляться спогадами колишні ліквідатори. Вони впевнені - Чорнобиль не закінчився.

Більшість чорнобильців незадоволені своїм нинішнім статусом, та відношенням держави до їх проблем. Та незважаючи на маленьку пенсію, відсутність будь яких гарантованих пільг та із ними - зневірення у подальші зміни, вони вважають цей день пам'яті не тільки скорботним але й радісним.