Відтепер мешканці села Рафалівка Володимирецького району навіть зможуть користуватися благами цивілізації. Енергетики вирішили замінити тут більше двадцяти кілометрів електроліній. Віднині сучасна техніка працюватиме тут без перепадів напруги. Чи тішились з цього мешканці села бачила Ольга Міхньов.

У Рафалівку пригнали техніку, навезли дроту - тут працюють енергетики. Міняють електролінії, які служили із 60-тих років минулого століття. А тому вже давно не відповідали потребам людей - кажуть у селищі.

Стояла не лише техніка, а й культурний розвиток дітей. У будинку творчості репетиції з танців навіть під мобільний проводили, бо музичний центр працювати відмовлявся. Зараз частину села підключили до нових ліній і все, як то кажуть заграло.

Чисельні звернення людей дали свій результат. Десята частина коштів, виділена за цьогорічною інвестиційною програмою на модернізацію електромереж та заміну старого обладнання в області, пішла саме на Рафалівку.

Енергетики обіцяють - вже у серпні від старих мереж та підстанцій у селищі не буде й сліду. Планують поліпшити тут ще й якість обслуговування споживачів. Районна влада планами енергетиків задоволена. Втім, зауважує - на Володимиреччині є ще кілька темних сіл.

На заміну електромереж у цих селах доведеться трішки почекати. Адже у планах енергетиків - поступово оновити лінії у проблемних точках усіх районів Рівне нщини. Рафалівка і Більська Воля до цього списку на радість їхнім мешканцям, вже не входить.