У селі Верхівськ Рівненського району родичі учасника бойових дій відстоюють право батька на землю. Учаснику війни сільська рада у 2003 році виділила земельну ділянку. Кілька років тому у неї з’явився ще один власник. Відтоді почалася судова тяганина. В обох сторін конфлікту свої аргументи.

Ціна питання 15 соток землі. Місце знаходиться на окраїні села. Вже кілька років тут господарює сім'я Мельничуків. Батько, учасник великої вітчизняної війни, отримав землю. От родичі і взялися за її обробіток. Але три роки тому знайшовся інший власник.

Поруч знаходиться ще одна земельна ділянка, саме вона розповідає жінка і належить претенденту на їх площу. Тут мовляв і зариті фундаментні блоки. Тому Мельничуки впевнені, що земля належить їм і хочуть сюди переселити батька, що мешкає на хуторі.

В 90-их у Верхівську розпочали зводити будинки для переселенців з Чорнобиля, розповідає сільський голова. Але збудували лише фундамент двох будинків. Це незавершене будівництво купив рівнянин, який переконаний, сільська рада незаконно віддала його землю.

Новий власник від коментарів відмовився. Але запевняє, що має усі документи на землю і доведе, що вона належить йому. Нині справа розглядається в суді, який і має вирішити кому віддати ці 15 соток землі.