Новенький мототрек, монумент слави та гідропарк. Така втіха зявилася у рівнян 25 років тому. Їх збудували до сімсотріччя Рівного. Тоді все робили швидко. Нині таке масове соціальне будівництво велика рідкість. Рівне сучасне і 25-ти річної давнини порівнюємо у черговому сюжеті ювілейного циклу - Рівне-Місторія.

Фонтан у гідропарку. Щоправда вже кілька років поламаний. З окраси він перетворюється на іржавий шматок металу. Збудували і забули, кажуть рівняни. Чиновники зі стажем також згадують 700 річчя з особливою гордістю. Святослав Власюк один з тих, хто пам’ятає як зводилися всі тодішні окраси міста. Каже грошей держава давала більше, от і будували чимало.

Нинішня влада, переконує, теж маємо свої досягнення. Хоч і система інша. Гроші на все доводиться висмоктувати з пальця. Однак чиновники хизуються розширенням центральних вулиць, новим покриттям майдану і в перспективі обіцяють новий автовокзал, щоправда вже на наступний ювілей.

Монумент слави та мототрек також забудови за радянських часів. Останній, вже впродовж 25 років залишається і спортивною гордістю Рівного. Навіть музейники зазначають, потрапити у тойі час на на момтотрек була мрія чи не кожної дитини.

На 725 річчя Рівного як і чверть століття тому у місті надрукують ювілейний фотоальбом. Поки, що його демонструють лише для Рівне 1. Тут до трьохсот фотографій сучасного та минулого міста. Автор не приховує задоволення роботою.

Його попередник 25 річної давнини - вже експонат у музеї. Тут і вулиця Леніна і Старенький центральний універмаг. Рівняни навіть пам’ятають, як на 700 річчя там дармовим пивом пригощали. З того часу минуло не мало не багато – чверть століття.