Цікавишся, як зробити свою стипендію більшою? Тоді мерщій читай і дізнавайся, що потрібно робити, щоб отримувати підвищену стипендію.

Загалом стипендія має декілька видів. Розпочнемо з академічної, яка є всім добре відомою. Нагадаю, щоб отримувати у мінімальному розмірі стипендію студент за результатами семестрового контролю має мати середній бал успішності 4.00-4.99. Ось і перший спосіб, як можна збільшити академічну стипендію, потрібно лише гризти граніт науки. Спудеї, які навчаються тільки на «відмінно», тобто на 5.00 - отримують підвищену стипендію.

Якщо ж ти, окрім вражаючих успіхів у навчанні, береш активну участь у громадській та науковій діяльності, тоді тобі можуть призначити персональну стипендію, порядок виплати і розмір якої регламентується окремими положеннями або договорами ВНЗ.

Наступні винагороди отримують менше студентів, але їх рівень стипендії є набагато вищим, порівняно з попередніми. Для отримання академічної стипендії Президента України та Верховної Ради України потрібно бути студентом-відмінником, який найбільше відзначився у навчальній та науковій роботі. Від Кабінету Міністрів України стипендію отримують найкращі студенти й аспіранти, проте починаючи лише з другого року навчання.

Наступний вид – соціальна стипендія. Право на її отримання мають пільговики: сироти, інваліди, студенти, які мають дітей, особи з малозабезпечених сімей та постраждалі внаслідок катастрофи на ЧАЕС, учасники бойових дій, студенти, які постійно проживають у гірській місцевості.

Крім стипендій, які виплачуються щомісячно, можна отримувати премії та гранти. Висунення кандидатів на них здійснюють вчені ради наукових установ.