Збираєтесь всією сім’єю на професійну фотозйомку? Ми підготували перелік найважливіших порад, необхідних для того, щоб результат фотосесії став більш ніж втішним.

1. Вибір місця

Думаю всі погодяться, що хороша сімейна фотосесія - це не просто позування на камеру. Це окрема історія вашої родини з яскравими емоціями і веселощами. Саме тому вибір місця для зйомки дуже важливий.

У теплий період найкраще місце для зйомки - це природа. Прогулянка в парку або в лісі, пікнік, катання на конях або човні - далеко не повний список можливих сюжетів. Можливо, у вас є якесь сімейне захоплення або хобі? Те, чим вам дійсно цікаво займатися разом. Це може стати чудовою темою для вашої сімейної фотоісторії.

Поспостерігайте за своїми дітьми і подумайте, як їх можна буде розважити під час зйомки. Можливо у вас є сімейні ігри, в які можна буде пограти перед камерою (наприклад, твістер), захоплення, які можна обіграти аксесуарами (наприклад, риболовля, запуск повітряного змія або катання на роликах).

Одним з варіантів для сімейної прогулянки на природі може бути пікнік. Візьміть яскравий плед, кошик з фруктами і бутерброди.

Все це допоможе урізноманітнити фотосесію і зробити фото ще цікавішими.

Якщо у вас світла і простора квартира або будинок, то можна провести зйомки в домашній затишній атмосфері. А якщо біля вашого будинку є гарний парк чи ліс, то зйомку в будинку можна поєднати з прогулянкою на вулиці.

2. Підготовка місця

Якщо фотозйомка буде проходити вдома, то підготуйте найбільшу світлу кімнату: ретельно приберіть її, заховайте дрібні і яскраві предмети.

Якщо фотосесія запланована на вулиці, то прихопіть з собою їжу для дитини, плед, іграшки та ігри, в які можна буде пограти на природі. Якщо дитина маленька, то прихопіть додатковий комплект одягу.

3. Час

У домашніх умовах краще знімати з природним освітленням, у зв'язку з цим зйомка проводиться в денний час з 10:00 до 16:00. Фотосесію на природі влітку бажано проводити ввечері після 17.00 з м'яким західним сонечком - це найбільш сприятливе освітлення для зйомки.

4. Іграшки / Аксесуари

Якщо дитині більше 2-ох років, подумайте, чим можна її «підкупити» у разі капризів під час зйомки. Смачна цукерка, Кіндер-сюрприз, похід в магазин за новою лялькою у разі гарної поведінки, новий журнал з людиною-павуком і т.д. - залежно від інтересів і віку.

5. Одяг

Для сімейної фотосесії дуже важливо гармонійне поєднання одягу між учасниками за кольором і стилем. Одяг краще обирати світлих тонів, без яскравих за кольором деталей, адже на фотографії набагато важливіше Ви, і тільки Ви є головним об'єктом, а не червоний бантик або фіолетовий напис на футболці. Краще уникати чорного кольору.

Підберіть одяг всім учасникам зйомки так, щоб, глянувши на фотографію, стало відразу зрозуміло, що перед нами дружна і гармонійна сім'я. Цього можна досягти, підібравши одяг в однаковій кольоровій гамі і в однаковому стилі.

6. Макіяж, зачіска і манікюр

Найбільш ретельна підготовка очікує маму, адже їй належить подбати не тільки про зовнішній вигляд всієї родини, а й більше за інших підготуватися до майбутньої фотозйомки.

Нігті повинні виглядати охайно, тому слід зробити повсякденний манікюр з неяскравим лаком натуральних відтінків або взагалі без лаку.

Макіяж повинен бути звичним для вас, але трохи яскравіший, ніж денний.

Розслабтеся і отримайте задоволення від зйомки, нехай враження від фотосесії залишаться не лише на кадрах, а й у вашій душі!