Минають часи - міняються ідоли і триває протистояння матерільного та духовного світу. На заміну закам'янілих фігур до Рівного сьогодні везуть інші реліквії. Мощі святої Терези із французького міста Лізьє виставлені у римо-католицькій церкві святого Петра і Павла для поклоніння. Свята тереза прожила лише 24 роки, протягом яких вона проповідувала, Господню любов до усіх людей.

Свята Тереза з Лізьє символізує абсолютну любов до Господа. 16-річною вона вступила до монашого ордену кармеліток. Там Тереза паралельно виконувала чернечі роботи та писала вірші і п’єси. Відомі її духовні переживання, що записані у монастирі в зошит, під назвою "Історія однієї душі". Подорожує свята Тереза світом із 1994 року. До мощей уже приклонилися у сорока країнах. В Україну релікварій привезли уперше. У Рівному мощі святої пробудуть до ранкової суботньої служби. Проповідувати про Господа та його любов було найбільшим земним бажанням святої Терези, яку ще називають квіткою з Лізьє.

Приклоняючись до реліквії священники радять передусім дякувати Богу та просити миру у серці. А рівнянам приїзд мощей святої Терези — символічний.

Українськими містами мощі святої подорожуватимуть до половини червня, далі їх повезуть у південну Африку. Головну свою місію та найсокровенніше бажання — навчати людей спілкуватися з Господом, Тереза виконує навіть після смерті, вже більше ста років.