Черемшину звичайну готують через її неперевершенні цілющі властивості. Свіжо зірвані ягоди чорного кольору дуже соковиті, їх сушать у печах або спеціальних сушарках.

Ягода містить цукор, вітамін С до 20%, яблучну і лимонну кислоту, також пектинову речовину. У насінні міститься до 2% отрути глікозид-амігдалін.

Черемха звичайна використовується і в медицині. Ягода допомагає при розладах шлунка. Відвари з черемхи приписують при виразкових хворобах шлунка і товстої кишки, а також при гастриті.



pic

Приготування відвару з ягід черемхи в домашніх умовах: одну столову ложку ягід залийте однією склянкою окропу і прокип’ятіть не більше 5 хвилин на маленькому вогні, пару годин настояти, потім процідити. Приймати по одній четвертій склянки 3 рази на день.

Можна приготувати шлунковий чай, вам потрібно: черемха, чорниця, перстач, інгредієнти подрібнити, взяти 2 ст. л отриманої суміші і залити 2-ма склянками окропу, довести до кипіння і варити 10 хвилин, потім процідити. Приймати одну чверть склянки 4 рази на день, до їжі.

Джерело