Скраб з кави досить таки популярний серед жінок засіб по догляду за шкірою. Таке загальне визнання кавові скраби отримали, в першу чергу, за свою багатофункціональну дію, доступність скрабу з кави, а так само свого роду ароматерапію при проведенні процедури скрабування кавовою гущею.

Кавовий скраб - переваги

Кавовий скраб користується величезною популярністю серед косметологів. Вони цінують цей натуральний продукт за приголомшливий результат, який він здатний подарувати. Він вміє добре розщеплювати підшкірний жир, тонізувати шкіру та виводити зайву рідину. Частинки натуральних кавових зерен не просто очищають шкіру, але і здійснюють масаж. В результаті покращується кровообіг, завдяки чому целюліт починає відступати. Шкіра розгладжується, стає рівною, гладкою і м'якою. Кофеїн, що міститься в кавових зернах, проникає в шкіру, сприяючи розщепленню підшкірного жиру і целюліту. Таким чином, регулярне використання кавового скрабу сприяє схудненню.

Величезний плюс такого скрабу полягає в його доступності. Все, що потрібно - це придбати каву в зернах. Крім того, кавовий скраб володіє чудовим ароматом, який поліпшує настрій. Як бонус, після процедури ваша шкіра придбає ніжний золотистий відтінок засмаги і чудовий аромат, а також покращиться проникнення крему в більш глибокі шари шкіри.

Скраби з кави - як правильно застосовувати

Щоб скраби з кави надали бажану дію на вашу шкіру, треба ними правильно користуватися. Ось моменти, які вам просто необхідно враховувати, застосовуючи скраб з кави.

• Використання кавового скрабу для обличчя рекомендується 1-2 рази на тиждень, а для тіла 2-3 рази на тиждень.

• Для сухої і нормальної шкіри використовуйте краще скраби з кавової гущі, а для жирної шкіри підійде мілкомелена кава.

• Якщо ви використовуєте скраб з кави в якості антицелюлітного засобу, то, найкраще наносити його на розпарену шкіру. Тому перед процедурою прийміть гарячий душ, а для кращого ефекту схуднення наносіть скраб масажною мочалкою, після чого прийміть антицелюлітну ванну з ефірними маслами.

Кавові скраби - антицелюлітні

Кава - відмінний засіб для боротьби з целюлітом. Кавове скрабірування прискорює обмінні процеси і кровопостачання, активізує процес розпаду підшкірних жирів і підтягує шкіру. Пропонуємо 2 рецепта ефективних кавових антицелюлітних скрабів:

1. Для скрабу з кави і морською сіллю знадобиться мелена кава - 4 ст.л., морської солі і вівсяних пластівців - по 2 ст.л. і 3-4 ст.л. оливкового масла. Всі складові змішують і наносять інтенсивними масажними рухами на шкіру близько 3-5 хвилин, потім залишають на 15 хвилин. Якщо використовувати цей кавовий скраб від целюліту без перерв, по 2-3 процедури в тиждень, незабаром «апельсинова кірка» перестане турбувати ваш погляд.

2. Проти целюліту також застосовується така проста комбінація, як 100 гр перемелених кавових зерен і 25 мл настоянки гострого перцю. Для пом'якшувального ефекту в «гарячий» кавовий скраб для тіла додається трошки будь-якого ефірного масла. Масажувати шкіру отриманим складом потрібно близько 10 хвилин до появи почервоніння, потім змити і обдати тіло прохолодною водою. Процедуру рекомендується проводити не частіше ніж один раз на 7 днів.

Таким чином, збільшуючи мікроциркуляцію крові і прочищаючи пори, ви дозволите зменшити прояви целюліту. Не застосовуйте дані скраби відразу після депіляції, а також при пошкодженні шкіри!

Скраб з кави від розтяжок

Після вагітності або різкого набору ваги багато представниць прекрасної статі страждають від розтяжок. Якщо застосовувати скраб з кави, можна не тільки зробити непривабливі «візерунки» менш помітними, але і назавжди від них позбутися.

Щоб приготувати суміш, вам знадобиться 1 ст.л кави і 3 ст.л. яблучного 5% оцту. Після 2-3-х хвилин масажу отриманим складом його слід витримати ще 15-20 хвилин, зробивши обгортання оброблених зон харчовою плівкою. Проводити сеанси необхідно 2 рази на тиждень близько місяця.

Прибираючи розтяжки, скраб розгладжує, пом'якшує і тонізує шкіру. Яблучний оцет є відмінним антисептиком, рекомендується при варикозі та сприяє схудненню.

Кавово-медовий скраб

Скраб з кави та меду з додаванням оливкової олії має омолоджуючий ефект, сприяє розгладженню зморшок, усуває сухість та лущення шкіри.

Щоб його приготувати, необхідно розігріти 1 ч.л. меду, додати по столовій ложці кави і оливкового масла. Зробивши легкий масаж за допомогою отриманої маси протягом 5-10 хвилин, витримуємо скраб ще кілька хвилин. Такі сеанси можна проводити без шкоди для шкіри через день.

Мед допомагає кофеїну проникати глибоко в шари шкіри, розгладжуючи її та насичуючи корисними речовинами. Масло оливи не тільки добре зволожує, але і бореться з появою нових зморшок.

Відчутний результат надає скраб, за основу якого беруться залишки після кавових церемоній.

1. Найбільш поширений скраб з кавової гущі - з гелем для душу в співвідношенні 1: 2, за допомогою якого потрібно масажувати тіло близько 5 хвилин. Проводити дану процедуру, яка здійснює відмінний пілінг, потрібно через день протягом місяця.

2. Ще добре змішувати залишки кави з чистим йогуртом. Другого компонента потрібно додати стільки, щоб маса не розтікалася. Потім розтираючими рухами обробити проблемні ділянки і залишити на 15 хвилин. Такий скраб підійде для всіх типів шкіри, яку він після 4-5-й процедури добре очистить і зволожить.

3. Для обличчя одним з кращих вважається скраб, який складається з 2 ч.л. кавової гущі і 2 ч.л. сметани. Після масажування шкіри зі скрабом суміш витримують близько 2-3 хвилин і змивають. Для жирної шкіри замість сметани беруть кефір. Крім омолоджуючого ефекту, шкіра обличчя придбає бронзовий відтінок, стане ніжною і гладенькою.



pic

Крім своїх основних функцій - усунення шару мертвих клітин і стимуляції росту нових, кавові скраби сприяють додатковому більш глибокому очищенню шкіри, її вирівнюванню, освіженню, тонізації і поліпшенню кольору шкіри, її м'якості, гладкості і ніжної шовковистості.