Громадські слухання, кримінальне провадження і службова перевірка. Одразу трьома способами влада намагається вирішити конфлікт, що виник довкола Степаньського лісництва. Місцеві нарікають на лісову охорону - мовляв ті побили людей, що назвали себе активістами і нібито боролись з незаконною, на їх думку, вирубку лісів в околицях села Велике Вербча. Лісівники ж вважають, що збурюючи місцевих певна група осіб просто хоче поставити лісничим в цьому районі "свого", а все - через видобуток сонячного каменю та багаті дубовими насадженням ліси, які впали в око ділкам-нелегалам.

Сарненщина. Село Велике Вербче, поблизу Степаня. Минулого тижня саме тут нібито виник конфлікт між місцевими та лісівниками. Аби розібратись в ситуації управління лісового господарства створило спеціальну комісію. Навіть місцевих мешканців на громадські слухання зібрали.

Місцеві вважають, що дуби біля їхнього села зрізали незаконно, через що і перекрили дорогу вантажівці з деревиною. Хоча документи на вирубку дерев були. Ба більше - вони навіть в інтернеті опубліковані заздалегідь.

Лісове питання розділило Велике Вербче на два табори. Одні люди підтримують місцевого депутата районної ради. Інші - лісівників.

От тільки канава про яку йшла мова ну дуже вже нагадує ті, якими бурштинові копальні забезпечують водою. І справді - канал, який мав би осушувати сільські грунти йде до лісу. А на узліссі - пейзаж, що нагадує бурштинові копальні.

Наразі у конфлікті довкола Степаньського лісгоспу розбираються слідчі поліції, місцева влада та спеціальна комісія створена обласним управлінням лісового господарства. В останню, до речі, включили і представників сільської громади з числа тих, хто невдоволений роботою лісової охорони.