Рівненські правоохоронці знайшли чоловіка, який катував Павла Артемчука – головного підозрюваного у вбивстві 8-річної Марійки Лупань. Нагадаємо, дівчинку знайшли задушеною в кабіні ліфту у власному під’їзді на мікрорайоні „Ювілейний” у грудні 2008-ого року.

Тоді за підозрою у вбивстві міліціонери затримали сусіда Марійки – 34-річного Павла Артемчука, який раніше притягався до відповідальності за спробу розбещення неповнолітніх.

Наприкінці грудня підозрюваного з рівненського міськвідділу міліції перевели в слідчий ізолятор. Тут він за кілька днів помер. Як встановили судмедексперти, причиною смерті стало загострення виразкової хвороби шлунка.

Втім, коли тіло Павла Артемчука отримали родичі, стало відомо, що його катували. На цих кадрах, знятих на камеру мобільного телефону, видно, що в чоловіка попечені стегна, травмована голова і порізані геніталії.

Втім, навіть після виходу сюжету про катування Павла Артемчука експерти та правоохоронці думку не змінили і наполягали, що він помер від загострення виразкової хвороби шлунка. Та все ж кримінальну справу порушили - за нанесення тілесних ушкоджень середнього ступеня важкості.

Цю справу кілька разів закривали, втім, вона все ж потрапила до суду. На лаві підсудних опинився співкамерник Павла Артемчука по СІЗО. Окрім нього, в справі фігурують ще два чоловіки, які також сиділи в камері. Втім, вони проходять як свідки, - повідомив прокурор Рівного Андрій Джус. По цій справі в Рівне нському міському суді вже відбувся попередній розгляд. Про нові подробиці ми розповідатимемо у наступних випусках програми „Патруль”.