Шкіра, як і весь організм, навесні часто відчуває вітамінне голодування. Однак знаючи правила догляду за обличчям навесні, а також рецепти домашніх масок і скрабів для шкіри, її можна оновити, наситити всіма необхідними вітамінами та поживними речовинами. Навесні завжди хочеться змін, але якщо оновити гардероб можна швидко, то шкірі потрібен час, вона ще перебуває в сплячці після довгої зими. Розбудіть її за допомогою натуральних, поживних, вітамінних, зволожуючих і омолоджуючих масок для обличчя, а разом з нею і свою красу!

Що потрібно вашій шкірі навесні

Крім того, що навесні слід активно наситити шкіру втраченими за зиму вітамінами, її ще необхідно підготувати до жаркого літнього сонця. Тому весняний догляд за шкірою прискіпливіший, ніж в інші сезони. Перш ніж приводити в порядок шкіру, давайте розберемо чинники, які негативно відбилися на ній за час зимового періоду:

• сухе повітря в приміщенні за рахунок опалювальних приладів;

• велика кількість миючих засобів;

• гарячі ванни практично кожен день або гранично часто (тілу хочеться зігрітися, а шкіра пересихає);

• холод викликає спазм капілярів, що призводить до поганого живлення шкіри;

• дефіцит вітамінів і мікроелементів.

Є кілька варіантів, як доглядати за шкірою навесні. Ці процедури можна проводити вдома, використовуючи народні засоби та косметичні. Також ви можете звернутися до фахівця косметологічного салону. Другий варіант буде більш дорогим, ну а наскільки він стане якісніше - залежить від рівня професіоналізму обраного вами косметолога. Ми ж розповімо вам, як здійснювати догляд за шкірою навесні в домашніх умовах.

pic

ОЧИЩЕННЯ ШКІРИ ОБЛИЧЧЯ

Перед виходом на холодне повітря, особливо в вітряну погоду, мити обличчя не рекомендується. Замість мила необхідно застосовувати лосьйони, що відповідають вашому типу шкіри. До травня, коли припиняється опалювальний сезон і температура та вологість повітря підвищуються, сальні залози починають виділяти більше жиру. Тому в цей час можна переходити на більш сильні засоби очищення шкіри, але при цьому слід бути дуже обережною, щоб куплений засіб надмірно НЕ висушував шкіру.

Не залежно від того, чи користуєтеся декоративною косметикою чи ні, шкіру слід очищати 2 рази в день - вранці і ввечері. Після того, як ви видалили макіяж за допомогою косметичного молочка або вершків, вмийтеся теплою або прохолодною водою (в залежності від Вашого типу шкіри). Але не слід вмиватися з кусковим милом, навіть «найбільш перевірених» і «найкращих» виробників! Віддайте перевагу рідкому крему або гелю для вмивання. Підберіть собі пінку, мус або гель для вмивання в залежності від типу шкіри і все це змийте теплою водою. Однак краще використовувати кип'ячену або додатково очищену воду.

pic

ЗВОЛОЖЕННЯ ТА ХАРЧУВАННЯ

Найчастіше за зимовий період шкіра стає тьмяною, сухою та роздратованою. Їй необхідно ніжне очищення і додаткове харчування у вигляді масок.

Коли стане значно тепліше, починайте використовувати легші зволожуючі креми на водній основі, бажано без запаху і з протизапальним ефектом - вони не забивають пори. Це важливо, оскільки навесні з підвищенням температури посилюється потовиділення, що створює сприятливе середовище для утворення вугрів. Необхідно також поступово починати переходити із зимовою схеми застосування кремів на літню. Тобто в якості денного знову починати використовувати зволожуючий легкий крем, а жирніший живильний крем застосовувати на ніч. Навесні рекомендується застосовувати антистресову косметику, яка добре відновлює втомлену шкіру. До її складу входять вітаміни А, С, Е, колаген, пантенол, різні кислоти і масла, а також антиоксиданти, що нейтралізують дії вільних радикалів. Оскільки навесні шкіра стає більш чутливою і схильною до подразнення, бажано вибирати засоби, призначені для чутливої шкіри.

Для підтримки шкіри в формі необхідно регулярно робити живильні і зволожуючі маски для обличчя, шиї і області декольте. Косметичні маски - зручний і доступний спосіб догляду за шкірою обличчя в домашніх умовах. Систематичне застосування масок покращує кровообіг, відновлює еластичність шкіри, очищає і скорочує пори, покращує колір обличчя.

pic

ЗАХИСТ ВІД УЛЬТРАФІОЛЕТОВОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ

Якщо Ви вважаєте, що від весняного сонця захищатися не обов'язково, то Ви жорстоко помиляєтеся. Весняне сонце досить небезпечне для нашої шкіри. Тому не забувайте використовувати сонцезахисні засоби не тільки при виїзді на природу, а й при звичайному міському макіяжі. Для тих, кого хвилює поява ластовиння, слід використовувати захисні засоби з максимально високим SPF або спеціальні препарати, які блокують впливу сонця на шкіру. Особливо це стосується жінок, схильним до пігментації і утворення веснянок.

Веснянки (пігментні плями) з'являються на ніжній шкірі навесні, тримаються все літо, а восени або взимку бліднуть або зовсім зникають. Веснянки можуть почати з'являтися і в дитячому віці, а після 40 років вони часто зникають. Якщо вони вас турбують, то можна застосовувати відбілюючі засоби як натуральні, так і промислового виробництва.

Якщо ж ви хочете виглядати злегка засмаглою, то краще не засмагати на сонці, що, безумовно, шкідливо для шкіри, а застосовувати автозагар. Він дозволять додати потрібний відтінок, не завдаючи шкірі шкоди. Процедури по догляду за обличчям навесні не займуть у вас багато часу, а необхідні інгредієнти знайдуться в будь-якому холодильнику. Сподіваємося, що всі ці поради допоможуть вам, милі жінки, чудово виглядати, бути квітучими, та привабливими в очах чоловіків.

pic