В Рівнелісі стверджують - робота проходить на високому селекційному рівні. Аби потішити мешканців області новими лісами із сосен, вільх, липок чи дубів лісівники не пожаліли 10 мільйонів гривень. Саме у стільки їм обійшлася лісовідновлювальна робота цьогоріч.

Таємниця народження нового лісу - запевняють рівненські лісівники - тільки у добрих помислах. Цієї весни 3 тисячі гектарів землі відновлювали лісокультурними насадженнями та своїми добрими намірами разом із працівниками лісових господарств студенти вишів, школярі, чиновники, підприємці і цілі політичні партії. Втім, незалежно від статусу, лопату та саджанці давали усім.

Лісівники впевнені, народження лісу - як народження дитини - потребує любові, терпіння та багато праці. Через руки Віри Іванівні пройшла не одна сотня дерев. Сьогодні, незважаючи на мокру погоду, кожний саджанець майбутнього лісу отримує своєрідне хрещення перед початком нового життя.

Щоб посадити дерево до ґрунту потрібно двоє людей. Один викопує ямку інший кладе туди майбутню сосну, березу, дуб чи то вільху. Закопують коріння і вже на пів метра повторюють процедуру знову. І хоч зараз ці галявини мало схожі на ліс, в Рівне лісі знають, вже за декілька десятків років тут буде справжнє зелене багатство краю.