Кожна мама хоче, щоб її дитина отримувала з харчуванням все тільки найкраще, саме тому, багатьох цікавить питання, яка користь може бути від вживання волоських горіхів.

Волоський горіх по праву вважається найкориснішим серед всього асортименту горіхів, адже його їдять не тільки з лікувальною метою, але також і для профілактики безлічі хвороб. Корисність волоських горіхів полягає в тому, що вони містять багато жирних кислот, які необхідні підростаючому організму малюка. За допомогою жирних кислот відбувається регуляція жирового обміну в дитячому організмі. Оскільки до складу волоських горіхів не входить холестерин, то вживання їх в їжу не може бути причиною виникнення зайвої ваги у малюків.

Волоські горіхи повинні бути в раціоні кожної дитини, так як вони містять дуже корисний білок і в них мало вуглеводів. Волоські горіхи дозволені навіть тим діткам, які мають зайву вагу або схильність до повноти.

Кожна мама повинна знати, що волоські горіхи містять ідеально збалансовану кількість вітамінів, амінокислот і мінеральних речовин, у тому числі вітаміну С, заліза, магнію, натрію, йоду, кальцію, калію, фосфору та ін.

Магній, який міститься у волоських горіхах, дуже корисний для школярів, які мають величезні розумові навантаження. При вживанні горіхів відбувається поліпшення пам’яті малюка і зняття надмірної напруги. Йод, який входить до складу горіхів, допомагає краще функціонувати щитовидній залозі дитини, а вітамін Е укріплює кровоносні судини і серцевий м’яз малюка.

На добу дитині необхідно давати приблизно 2-3 ядра волоського горіха. Починати вводити волоські горіхи в раціон малюка можна з двох років, але при цьому його необхідно ретельно подрібнити. Прекрасним засобом для відновлення здоров’я дитини після перенесених хвороб є мед у поєднанні з волоськими горіхами.

Тим дітям, у яких є захворювання кишечника, необхідно обмежити або утриматися від вживання в їжу волоських горіхів.

Для того, щоб провести профілактичну «дезінфекцію» волоських горіхів, їх необхідно посушити в духовці, але при цьому стежити за тим, щоб вони не пересмажилися.

Волоські горіхи більшість дітей їдять з величезним задоволенням, запасаючись при цьому вітамінами і мікроелементами. Але при цьому не варто допускати їх надмірного вживання, так як багато горіхів в раціоні малюка – це не зовсім добре. Не дивлячись на те, що горіхи є дуже корисними, в той же час вони досить важкі для шлунка і травної системи дитини.

Фахівці з дитячого харчування не рекомендують давати волоські горіхи дітям до двох років, оскільки при цьому виникатиме надмірне навантаження на шлунок.

Після дворічного віку дитині можна запропонувати горіхи, але вводити в раціон харчування їх потрібно поступово, починаючи з маленьких порцій. Як вже говорилося вище, ідеальною нормою вживання волоських горіхів для малюка дошкільного віку є 3-4 цільних горіхи в день.

Не багато хто з батьків замислюються над тим, що перед вживанням горіхи необхідно вимити. Причому зробити це краще під проточною теплою водою в глибокій мисці кілька разів. Після цього, горіхи варто просушити в духовці для того, щоб зайва волога випарувалася, а шкідливі мікроорганізми були знищені. Пропонувати горіхи дітям можна в чистому вигляді, або ж додавати у випічку та інші страви.