Вчора, 23 лютого, у Сарнах у другій половині дня майже півсотні осіб із числа місцевого населення прийшли у відділ поліції, аби висловити обурення щодо незаконного видобутку бурштину.

Під час пікету Сарненського відділу поліції бурштинокопачами ніхто не постраждав.

Із протестувальниками спілкувався начальник Сарненського відділу поліції Ігор Харитонов. Переважна більшість питань стосувалася кримінальних проваджень, відкритих за фактами незаконного видобутку бурштину, вилучених речових доказів, мотопомп, автомобілів, зокрема і тих, які були знаряддям вчинення порушень упродовж 2013-2014 років. Крім того, пікетувальники написали заяву щодо неправомірних дій одного з працівників поліції. Заяву з цього приводу зареєстровано відповідно до чинного законодавства, проводитиметься перевірка за викладеною у ній інформацією. Серед пікетувальників були також присутні депутат обласної ради та журналіст одного з центральних телеканалів.

Поспілкувавшись з начальником відділу поліції, протестувальники залишили приміщення, маючи намір провести подібні акції у районних прокуратурі та адміністрації. Під час цих подій порушень громадського порядку не було.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області