Їсти горіхи корисно для здоров'я дитини. За вмістом мікроелементів горіхи перевершують фрукти-овочі. Вони допомагають росту м'язів і кісток. До того ж вони багаті білком, що робить їх незамінним продуктом. Не забуваймо і той факт, що горіхи допомагають жировому обміну, позбавляючи від проблем з вагою. Про користь горіхів знають усі - і діти, і дорослі.

Волоський горіх

Дієтологи визнали його найкориснішим. У ньому міститься 17% вуглеводів і білків, 60% олії, поліненасичені кислоти - лінолева, ліноленова і олеїнова, які покращують роботу серця. Волоські горіхи - відмінна зброя для лікування недокрів'я завдяки вмісту в них заліза і кобальту. Вони корисні при перевтомі, застуді, діабеті, в період відновлення після пологів.

Мигдаль

Мигдаль багатий білком, цинком, залізом, вітамінами В і Е. У ньому міститься 40% денної норми магнію і кальцію. У ньому найбільше фосфору в порівнянні з іншими горіхами. Мигдаль зміцнює серце, сприяє обміну речовин, покращує зір, підтримує здоров'я волосся, шкіри, зубів.

Фундук

Фундук містить 40% білка, йод, залізо, марганець, кобальт, мідь, вітаміни А, Е, С, В1. У порівнянні з волоським горіхом у фундуку більше білка в 2 рази. Він випереджає зернові, фрукти. М'ясо, овочі за вмістом заліза. Фундук виводить шлаки з організму, зміцнює імунітет, Дітям можна давати горіхове молочко. Рецепт: обсмажте 100 г фундука, подрібніть, залийте 0,5 л молока і додайте ванілін.

Фісташки

Фісташки, в яких міститься залізо, вітаміни А, В1, Е зміцнюють, тонізують організм, знижують ризик серцевих захворювань, допомагають після захворювань, в період фізичних навантажень. У них містяться ефірні масла, які підтримують життєві сили. Чи не більше 5-6 штучок на день.

Арахіс

Він багатий рослинними оліями, білком, фолієвою кислотою, амінокислотами, натрієм, калієм, кальцієм, магнієм, фосфором, цинком, залізом, вітамінами С, А, Д, Е, К, В1, В2, РР. Арахіс сприяє оновленню клітин, покращує слух, увагу, пам'ять, але при цьому є алергеном. Так що давати його дітям потрібно обережно.

Кешью

У кешью містяться кальцій, магній, фосфор, залізо, нікотинова кислота, вітаміни А, В1, В2, В3, С. Кешью корисні для серця, при анемії, обмінних процесів. Найкраще їх запивати мінеральною водою.

Кедровий горіх

Кедрові горіхи містять есенціальні жирні кислоти, білки, легкозасвоюваний цукор, клітковину, мінеральні речовини. У ньому є вітаміни А, Е, Д, С, РР і групи В. Особливо цінні кедрові горішки для дітей за рахунок вмісту в них аргініну - амінокислота, яка потрібна зростаючому організму. У кедрових горіхах немає клітковини. Цим вони відрізняються. Але це означає, що вони легше засвоюються.