Якщо інтер'єр здається незатишним, то це легко виправити за допомогою деяких декораторських прийомів. Вони під силу кожному, для цього навіть не потрібно бути професійним дизайнером або декоратором. Сьогодні ми поділимося деякими з них.

1. Гра текстур

Здається, що інтер'єр оформлений в спокійних тонах ніколи не набридне, але рано чи пізно монотонність призводить до нудьги. Саме в цей момент на допомогу прийде різноманітність текстур. У монохромному інтер'єрі сміливо можна експериментувати з візерунками на килимах, пледах і подушках. Не варто ігнорувати і всілякі фактурні виступи на килимах, тканини з яскраво вираженою структурою для штор і оббивки, використовувати шкіряні панелі для облицювання стін і прикраси меблів.

2. Чітка симетрія

Найбільш вірний спосіб принести в простір гармонію - оформити його за симетричною схемою. Коли в кімнаті є парні крісла, дзеркала, торшери, вази та інші предмети, які перегукуються між собою, то це робить інтер'єр більш пропорційним і впорядкованим. Таким чином і обстановка виходить гармонійна і спокійна.

3. М'які відтінки

Домогтися прекрасного клімату в інтер'єрі допомагають м'які пастельні відтінки. Вони врятують монотонний простір і пом'якшать надто суворі лінії. Особливо добре вони освіжають кімнати, оформлені в білому кольорі. Причому, іноді достатньо лише прикрасити диван декількома подушками лілового, рожевого або оливкового тону, як інтер'єр перетворюється на очах.

4. Контрастні меблі

Врівноважити інтер'єр можна навіть за допомогою меблів. Для цього необхідно вибрати виразний предмет меблів, який буде відрізнятися від інших за кольором, формою або розміром. Бажано, щоб він виглядав солідно. Це може бути диван, крісло або стіл. Для створення потрібного ефекту близько такого предмета варто поставити прозорий столик або легкий пластиковий стілець. Такий контраст допоможе домогтися почуття гармонії і зможе відвернути увагу від справжніх розмірів кімнати, якщо мова йде про малогабаритної житло.

5. Правило кольору

При виборі колірної гами інтер'єру дизайнери керуються одним дуже важливим правилом гармонії. Нейтральні відтінки повинні займати не більше 80% простору, інші 20% відводиться колірним акцентам. Те ж правило діє і для холодної / теплої гами. Такий розподіл допоможе уникнути перевантаженості в інтер'єрі, і зробить простір цілісним і гармонійним.