Безпека дітей - понад усе. Щоб маленькі громадяни не лякались та могли опанувати себе в умовах надзвичайної ситуації, для них провели спеціальні майстер-класи. Надзвичайники, представники Червоного хреста та волонтери навчали школярів Рівненщини виживати у неспокійний час.

Восьмикілограмовий бронежилет, шолом та металошукач у руках. Непросту роботу піротехніків спробували на собі школярі Здолбунівського району. Надзвичайники представили молодому поколінню зразки боєприпасів часів Другої світової війни, які досі знаходять на Рівне нщині . Рятувальники запевняють, про небезпечні знахідки потрібно попереджати молоде покоління.

Представники районної організації товариства Червоного Хреста України продемонстрували елементи першої долікарської допомоги постраждалим. Кожен з учнів зміг власноруч спробувати зробити непрямий масаж серця і штучну вентиляцію легень.

У свою чергу волонтери обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді роздали учням пам’ятки про шкідливі звички. Розповіли про туберкульоз та про небезпеку ранніх статевих стосунків. Такі заходи соцпрацівники проводять разом з рятувальниками та медиками не вперше.

Діти роботу спецслужб оцінили. А головне, вже винесли для себе життєві уроки.

Рятувальники та спеціалізовані служби переконані, що такі заходи дозволять запобігти нещасним випадкам з дітьми в майбутньому. А це, в свою чергу, допоможе зберегти їхнє життя та здоров’я.