Більш як 30 підприємств Рівненщини запровадили міжнародні стандарти безпечності продуктів. Це виробники, які спеціалізуються із виготовлення молочних та кондитерських виробів, м'яса, жирів та реалізують свою продукцію за кордон.

Так, 15 харчовиків впровадили стандарти ДСТУ ISO 9001:2009, ще 13 – ДСТУ ISO 22000:2007. Водночас чотири підприємства області впровадили систему НАССР. Вона дозволить контролювати виробництво, зберігання та реалізацію харчових продуктів на всіх етапах.

«Міжнародні системи сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності продукції Рівне нщини на світових ринках. Так, до 20 вересня 2019 року усі виробники харчових продуктів Рівне нщини зобов’язані запровадити систему НАССР. Законодавством встановлено перехідні періоди для її реалізації», - зазначив перший заступник голови Рівне нської ОДА Юрій Приварський.

Зокрема, до 20 вересня 2017 року цю систему повинні впровадити підприємства, що випускають харчові продукти, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження. До таких відносяться м'ясо- та молокопереробні підприємства, бойні.

До 20 вересня 2018 року НАССР впровадять виробники соків, овочепереробні, борошномельні, хлібопекарські підприємства. Загалом усі ті, що провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження.

До 20 вересня 2019 року цю систему повинні впровадити на малих підприємствах, які мають не більше 5 чоловік обслуговуючого персоналу.

Аби навчити рівненських виробників харчової та переробної промисловості, для них будуть упродовж року проведені навчальні семінари.

Про це повідомила прес-службі Рівне нської ОДА.