У місті стартував тиждень безпеки. Пожежники, піротехніки і медики об'єдналися навколо спільної мети: зробити майбутні літні канікули безпечними для школярів. Першими поводитися із вогнем і робити штучне дихання вчилися учні 2-ої школи.

В Україні внаслідок надзвичайних ситуацій гине півтори тисячі школярів щороку. З них найбільше - у пожежах. Така невтішна статистика - результат легковажності самих дітей. Тому освітяни спільно з еменесниками влаштовують дні цивільного захисту.

Піротехнік зі стажем Володимир Бунтовський минулого тижня рятував центр Рівного від 26 снарядів. Нині місія хоч і легша, але не менш відповідальна. Рятувальник демонструє зразки вибухонебезпечних предметів і попереджує учнів про загрозу невідомих знахідок.

Дітей навчають як правильно поводитися в надзвичайних ситуаціях і кого найперше кликати на допомогу. Практичний майстер-клас - як вийти з вогню і зробити штучне дихання. Школярі ніби й уважно слухають, але найбільша увага - автомобілям.

Невипадково день цивільного захисту організовують навесні. Саме в період літніх канікул зростає кількість пригод за участю школярів. Тож якщо подібні роз’яснення стануть частішими, кажуть рятувальники, то надзвичайних ситуацій з вини дітей поменшає.